Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zdravotní sestra zabíjela v nemocnici. Minimálně 13 pacientů zemřelo

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Amnesty International

Řím - Itálií otřásl případ zdravotní sestry z nemocnice v toskánském městě Piombino, podle policie zabila 13 pacientů. Motiv jejího činu je nejasný, žena ale údajně v minulosti trpěla depresemi.

Oběti, kterým bylo kolem osmdesáti let, pocházely z jednotky intenzivní péče a v nemocnici většinou podstoupily chirurgický zákrok.

Zdravotnice (55) pacienty zabila tím, že jim podávala léky, které neměli užívat. Většina pacientů trpěla při zákroku vážným krvácením a vyšetřovatelé zjistili, že mají v krvi desetkrát vyšší množství léků snižujících srážlivost krve než je doporučené množství. Zdravotní sestra obětem údajně podávala heparin, tedy prostředek snižující srážlivost krve.

K úmrtí pacientů docházelo od ledna 2014 do poloviny loňského roku. Vyšetřování podezřelých úmrtí bylo zahájeno loni v červnu. Sestra byla přítomna u všech chirurgických zákroků. Po zahájení vyšetřování ji přemístili na jiné oddělení, zadrželi ji ve středu večer ve městě Pisa.

Podobný případ se stal v roce 2006 i v ČR, kde pracovník anesteziologicko-resuscitačního oddělení havlíčkobrodské nemocnice Petr Zelenka podával pacientům heparin. Zavraždil sedm lidí a u dalších deseti se o to pokusil. Dostal doživotí.

Témata:  Itálie vražda nemocnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy