Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zvolení Trumpa posílilo stejně smyšlející lidi v Evropě, obává se Schulz

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Berlín - Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz rozhodně není fanouškem republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Dokazují to jeho slova pro německý server Spiegel Online.

Kandidát amerických republikánů na prezidenta Donald Trump je nezodpovědný člověk a jeho zvolení by znamenalo velký problém pro celý svět, varoval Schulz. Německý socialista současně vyjádřil podporu Trumpově demokratické soupeřce Hillary Clintonové.

Schulz ale zároveň uvedl, že v případě Trumpova vítězství ve volbách by neměl problém setkat se s ním. Při případné cestě do EU by se podle předsedy europarlamentu zacházelo s Trumpem jako s každým jiným americkým prezidentem.

I přesto je jasné, že si o něm nic dobrého nemyslí. „Pokud by v Bílém domě seděl muž, který koketuje s tím, že o věcech nemá žádné zdání, a který označuje odborné znalosti za elitářské žvanění, pak by bylo dosaženo kritického bodu. Na místě, kde je v nejvyšší míře nutné vědomí vlastní odpovědnosti, by stanul člověk, který je zjevně nezodpovědný," řekl Schulz o Trumpovi.

Vyjádřil také obavy z toho, jaké dopady by mělo zvolení politika opírajícího se o populistické výroky na politickou situaci v Evropské unii. „Bojím se, že by to posílilo i lidi v Evropě, kteří uvažují stejně jako on," řekl.

Témata:  Martin Schulz Donald Trump

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy