Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Holandský premiér zuří: Uprchlíci jsou spodina, měli by vypadnout

Mark Rutte
Mark Rutte
Foto: Reprofoto YouTube

Amsterdam - Nizozemím otřásá otřesný případ šikany ze strany gangu migrantů, které se dopouštějí na obyvatelích města Zaandam. Chování uprchlíků naštvalo i holandského premiéra.

Skupina výtržníků z řad tureckých přistěhovalců terorizuje lidi v sousedství nizozemského města Zaandam. Gang za i muže zákona, skáče po policejních vozech nebo mlátí cyklisty. Jeho vůdcem je 19letý Ismail Ilgun, kterého podle deníku De Telegraaf zadrželi policisté pro podezření z pobuřování.

"Kdo, ku*va, jste, vy všichni rasisté? Já jsem Erdoganův bojovník, Turek, který zůstane v Nizozemsku a který vydělá spoustu peněz děláním videí aniž by musel pracovat," prohlašoval ve svém posledním videu vůdce migrantů.

Nizozemský premiér Mark Rutte (49) je po sérii útoků na uprchlícky gang pořádně naštvaný. "Jsou spodina. Policie a místní orgány už na tom pracují. Měli by prostě vypadnout," uvedl pro Central European News.

V ohrožení se ocitla i Juliette Rotová, členka městské rady v Zaandamu, kterou skupina migrantů ohrožovala před jejím domem. "Vyskočili z auta a zastrašovali mě. Ilgun mě obviňoval, říkal, že jsem je stigmatizovány. Stál přímo přede mnou ve velmi hrozivé póze. Z vozu křičeli něco jako "Víme, kde tě najdeme," uvedla.

Cinderella Meijerová, pracovnice v centru pro mládež, serveru MailOnline vysvětlila, že skupina byla vyhozena kvůli poškozování majetku a krádežím. Městská rada se snažila chuligánům vyjít vstříc, ale pokaždé to prý dopadlo stejně. 

Témata:  uprchlíci Nizozemí Mark Rutte 1

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy