Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zničili jste mi život. Dívka žaluje své rodiče kvůli fotkám na Facebooku

Facebook
Facebook
Foto: EuroZprávy.cz

Vídeň - Osmnáctiletá dívka z Korutan zažalovala své rodiče za to, že na Facebook v minulosti nahrávali trapné fotky z jejího dětství. Tvrdí, že fotky jí zničily život.

Dívka po dosažení plnoletosti žádala své rodiče, aby smazali ze svých profilů na sociálních sítích fotky, na kterých nevypadá dobře.

Rodiče ale odmítli fotky smazat, protože je chtějí jako vzpomínky sdílet se svými 700 přáteli. Podle otce se jedná o jeho duševní vlastnictví. O rodinném sporu píše portál thelocal.at.

"Neumí si představit ten pocit studu. Nezajímá je, že jde o fotky, kde sedím na nočníku nebo ležím nahá v postýlce. Vše nafotili a zveřejnili," zlobí se dívka, jejíž případ bude soud v Korutanech řešit začátkem listopadu.

"Věřím, že máme značnou šanci na výhru u soudu," řekl její právník Michel Rami. Podle rakouského webu se jedná o první takový případ v zemi. V podobných případech v zahraničí už soudy rozhodly ve prospěch žalujících stran o kompenzaci. Ve Francii hrozí za zveřejňování fotek bez souhlasu osoby až rok vězení a pokuta do výše 45 tisíc euro.

Témata:  Facebook Rakousko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy