Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejnovější nálety na Halab si prý vyžádaly 26 mrtvých

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bejrút - Nejméně 26 civilistů přišlo o život při nejnovějších náletech na oblasti severosyrského města Halab, které jsou v držení povstalců.

Podle agentury AP o tom informovali aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR). Za sobotu hlásila tato skupina nejméně 25 obětí v oblasti.

Místní zdravotníci a činitelé hlásili dnes nálety na celou východní část Halabu. Město je cílem intenzivního bombardování od čtvrtka, kdy vláda prezidenta Bašára Asada, podporovaná ruským letectvem, v oblasti oznámila novou ofenzivu.

SOHR sleduje situaci v Sýrii z Británie a tvrdí, že má v Sýrii síť informátorů. SOHR se domnívá, že skutečný počet obětí nejnovějších náletů může být ještě vyšší.

Podle zdroje ze syrské civilní ochrany evidují nemocnice a záchranáři už 43 mrtvých. Neupřesnil ale, zda za dnešek, nebo za delší období.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy