Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlík v Berlíně ubodal dalšího migranta

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Němečtí policisté mají před sebou k šetření další tragický případ vraždy způsobené přistěhovalcem. Tentokrát však mladý uprchlík napadl jiného migranta a nožem jej ubodal k smrti.

Teprve osmnáctiletého afghánského uprchlíka ubodal k smrti na veřejnosti na východě Německa další mladý migrant. Uvedla to podle tamních médií německá policie.

Mladý muž původem z Afghánistánu při útoku utrpěl vážná zranění v oblasti hrudníku. Lékaři mu ale už nedokázali pomoci, při převozu do nemocnice, migrant zemřel.

Podle agentury DPA policie podezřelého vraha zadržela. Má jít o 17letého uprchlíka z Gambie, který byl zatčen v uprchlickém centru tři hodiny po útoku.

K incidentu došlo nedaleko centra pro nezletilé uprchlíky, kde Afghánec žil. Jestli byli oba migranti ubytováni ve stejném centru ale policie neupřesnila.

Podle prvotních výsledků dosavadního šetření se podezřelý a oběť mezi sebou znali. Motiv činu však zatím není znám.

Témata:  uprchlíci Německo vražda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy