Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočníci vraždili v uprchlickém táboře v Nigeru. Zabili desítky lidí

Niger
Niger
Foto: UNHCR

Niamey - Neznámí ozbrojenci zaútočili ve čtvrtek večer v Nigeru na tábor s uprchlíky z Mali a zabili přes 20 vojáků. Informace o civiliních obětech zatím nejsou k dispozici.

"Obdrželi jsme informaci o útoku na tábor v Tassalitu. Momentálně víme o 22 mrtvých, ale není to konečné číslo. Počet mrtvých by mohl stoupnout," řekl premiér západoafrické země Brigi Rafini v televizi.

Útočníci napadli vojenské stanoviště poblíž tábora, řekl jeden z místních úředníků agentuře AP a dodal, že tři vojáci byli zraněni.

Armádní jednotky se v Nigeru potýkají s hrozbou terorismu na všech frontách: na jižních hranicích brání v nájezdech příslušníkům radikální organizace Boko Haram ze sousední Nigérie, a současně se na západě snaží zabránit přelití násilí ze sousedního Mali.

Uprchlíci před Boko Haram:

Skupina Boko Haram, která se hlásí k organizaci Islámský stát, chce v oblasti vytvořit fundamentalistický islámský stát. Útoky jejích ozbrojenců si od roku 2009 vyžádaly už více než 20.000 mrtvých a 2,6 milionu uprchlíků.

Témata:  Niger Boko Haram uprchlíci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy