Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová našla zastání v The Washington Post. Trump je podle redakce prolhaný a sexistický

Budova The Washington Post ve Washingtonu, D.C.
Budova The Washington Post ve Washingtonu, D.C.
Foto: Daniel X. O'Neil, Wikipedia

Washington - List The Washington Post se připojil k několika dalším vlivným médiím a dnes v redakčním komentáři podpořil Hillary Clintonovou v jejím souboji s Donaldem Trumpem. Deník nicméně připouští, že demokratická kandidátka není úplně bez chyby.

"V depresi a špíně tohoto politického období bývá často přehlížena jedna povzbuzující pravda: Ve volbách máme schopnou a dobře připravenou kandidátku. Hillary Clintonová se může stát skvělou prezidentkou Spojených států a my ji podporujeme bez váhání," napsala redakce.

Pro Trumpa redakce nenašla dobré slovo. Je podle redakčního komentáře úzkoprsý, ignorantský, prolhaný, narcistický, mstivý, sexistický, finančně lehkomyslný, intelektuálně líný, pohrdavý vůči demokracii a zahleděný do nepřátel Ameriky.

Redakce prý ale není slepá vůči nedostatkům bývalé první dámy, "která nemá Obamovu výmluvnost ani společenský šarm George Bushe staršího nebo svého manžela (Billa Clintona)".

Řečnické schopnosti ani šarm ale nestačí. "Clintonová je houževnatá, nezdolná, odhodlaná a bystrá. Nedopustí, aby jí emoce bránily v práci, má předpoklady uvést věci do pohybu," uvedl The Washington Post.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump The Washington Post

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy