Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poplach v Ženevě: Pasažér řekl, že je na palubě bomba

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Ženeva - Kvůli bombové hrozbě bylo dnes v Ženevě chvíli před startem evakuováno ruské letadlo s desítkami lidí na palubě. Stroj patřil ruské společnosti Aeroflot. Důvodem byl falešný bombový poplach, jehož strůjce byl podle médií zadržen.

Letadlo muselo opustit 115 cestujících. Odstavený stroj prohledali policejní specialisté, aby se ujistili, že poplach byl skutečně falešný. Podle vyjádření Aeroflotu se hrozba týkala letu do Moskvy. Společnost se rozhodla přepravit cestující do ruské metropole jiným strojem s větší kapacitou.

Kolem osoby zatčeného panují nejasnosti. Agentura Reuters s odvoláním na švýcarskou prokuraturu uvedla, že byl zatčen občan Ruska. U letištní prodejny letenek tvrdil, že na palubě letadla je bomba. Po zatčení prokurátorovi řekl, že jen žertoval.

Agentura Interfax s odvoláním na nejmenovaný zdroj však napsala, že zatčen byl Ind. "Lze předpokládat, že se Ind chystal dostat na palubu ruského letadla zdarma. Požadoval, aby mu dali letenku bez placení, ale nepředložil nic, co by jej k tomu opravňovalo. Když byl odmítnut, tak aniž opustil terminál, zavolal na policii a anonymně oznámil, že na palubě je údajně bomba," sdělil zdroj. Policisté však volajícího vypátrali a zatkli. Při výslechu se přiznal.

Letadlo bylo prohledáno a žádná bomba se v něm nenašla. V nejbližší době by mělo odletět.

Témata:  Aeroflot Švýcarsko letectví a letadla

Aktuálně se děje

8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy