Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ateista na sociálních sítích kritizoval radikální islám, nyní je po smrti

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Dháka - Bangladéšský student práv se na sociálních sítích bojoval proti radikálnímu islámu a propagoval ateismus, byl včera zabit.

Nazimuddin Samad (28) byl včera ve večerních hodinách napaden třemi muži s mačetou a poté zastřelen, informovala o tom policie.

Na sociálních sítích podle místních médií kritizoval radikální islám a propagoval ateismus, avšak policie zatím nepotvrdila, že se jednalo o nábožensky motivovaný čin. Jeho přátelé se však domnívají, že právě to bylo důvodem. Podle některých svědků však prý útočníci křičeli Allah Akbar. Jeho společník, který jej na cestě doprovázel je podle policie od té doby nezvěstný.

 

 

Posted by নাজিমুদ্দিন সামাদ Nazimuddin samad on Wednesday, 6 April 2016

Během posledních měsíců se objevila řada podobných útoků na blogery, cizince a menšinu v zemi.  Zabit byl například Anant Bijoy Das (33), Niloy Chakrabarti (40) či Faisal Arefin Dipan (43). K některým z útoků se měl přihlásit Islámský stát.

Témata:  Bangladéš studenti Islámský stát

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy