Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO z Paříže: Romantické ulice se kvůli migrantům změnily k nepoznání

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž – Jak migrace dopadá na francouzskou metropoli ukazuje hned několik videí, které se v minulých dnech objevily na internetu. Na záběrech je vidět, jak se kdysi romantické pařížské ulice změnily doslova ve skládku. V hromadách odpadků pak migranti většinou z Afriky běžně žijí.

Na jedno z videí upozornil například server Daily Mail. Záběry, které natočil anonymní Francouz, nesou jméno „Paříž 2016: Scény z apokalypsy – africká masová migrace zničila ulice Paříže".

Snímek zachycuje nepořádek, ve kterém migranti žijí. Na videu se objevuje například oblast Avenue de Flandre v severní části francouzského hlavního města. Poté, co policisté donutili migranty nastoupit do autobusů, které je odvezly na jiné místo, zůstaly na chodnících kartonové krabice, matrace i odpadky.

Video také zachycuje stovky mladých Afričanů, podle Daily Mail především Súdáncú a Eritrejců, a nepokoje, které vyvolali. Při šarvátce byl použit i slzný plyn.

Nicméně autoři videa ke snímku dodávají, že „Paříž, kterou znáte, nebo si pamatujete z reklam nebo prospektů již neexistuje".

„Některé okresy nyní vypadají jako postapokalyptické scény z dystopického thrilleru. Scény, jako jsou tyhle, se mohou rozšířit do oblastí navštěvovaných turisty, navždy změní poslední romantické části Paříže, které si většina lidí vybaví, když přemýšlí o ikonách města," dodává autor.

Témata:  uprchlíci Francie Paříž

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy