Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie posiluje hlídky na mostě Golden Gate. Chce snížit počet sebevrahů

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

San Francisco - Slavný most Golden Gate je kromě turistů oblíbeným místem také pro sebevrahy. Policie proto na něm posílí hlídky. Plánuje se také bariéra, která má být vybudována do roku 2020.

Podle agentury AP páchá ročně na této dominantě San Franciska sebevraždu několik desítek lidí. Od roku 1937, kdy byl most Golden Gate uveden do provozu, se skokem z něj zabilo přes 1600 lidí.

Policejní ochrana na mostě se během dvou měsíců zvýší na 22 strážníků, což by mělo počet zachráněných životů ještě zvýšit. Jen letos policisté na mostě před skokem z výšky 227 metrů zachránili 138 osob. V letech 2000 až 2005 se tam podařilo zabránit v sebevražedném úmyslu 52 lidem ročně.

Místní úřady si hodně slibují od bariéry, kterou se na mostě chystají postavit poté, co se v roce 2014 konečně po letech sporů podařilo odhlasovat záměr a sehnat peníze. Výstavba bariéry ale nabírá zpoždění kvůli námitkám ochranářů.

Témata:  San Francisco sebevražda USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy