Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se snaží posílit, získal podporu vlivného extarosty New Yorku

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Hlavní kandidát republikánské prezidentské nominace Donald Trump se po neúspěchu ve wisconsinských primárkách rozhodl posílit svůj volební tým.

Miliardář, který se po několika přehmatech potýká s úbytkem sympatií voličů, se zároveň necelé dva týdny před dalším významným nominačním soubojem v New Yorku dočkal podpory tamního vlivného exstarosty Rudyho Giulianiho.

Trump jmenoval svým poradcem zkušeného stratéga Paula Manaforta, který pracoval během závěru nominačního období pro bývalé prezidenty Geralda Forda, Ronalda Reagana a George Bushe. Podle agentury AP jde o signál zvyšující se pravděpodobnosti, že před červencovým nominačním sjezdem v Clevelandu nebude nikdo z kandidátů disponovat potřebnou většinou volitelských hlasů.

"Nominační proces dospěl do bodu, kdy je potřeba někdo znalý složitosti závěrečné fáze," uvedl Trump ve čtvrtečním prohlášení.

Newyorský realitní magnát zároveň tímto krokem upozadí dosavadního volebního manažera Coreyho Lewandowského, který čelí obvinění z napadení novinářky. Trump jej sice zprvu hájil, nyní však již k jeho případu mlčí.

Témata:  Donald Trump

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy