Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mírní se imigrační krize? Uprchlíci v Němccku už tolik nežádají o azyl

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - V Německu v letošním prvním čtvrtletí požádalo o azyl 181.000 lidí, proti poslednímu kvartálu 2015 je to pokles téměř o dvě třetiny.

Dnes to oznámil ministr vnitra Thomas de Maiziére, podle něhož nyní do země po hlavní migrační trase přes hranice s Rakouskem přichází zhruba 200 osob denně. Ministr ale zároveň upozornil, že je ještě příliš brzy na odhad, kolik lidí do Německa za celý letošní rok dorazí.

V březnu o azyl v Německu požádalo 59.000 osob, bylo to o 8000 méně než v únoru. De Maiziére očekává další pokles počtu migrantů v dalších měsících díky přijetí dohody mezi Evropskou unií a Tureckem, která umožňuje vracet z řeckých ostrovů do Turecka uprchlíky, kteří tam doplují přes Egejské moře.

Ve srovnání s loňskem však počet migrantů zůstává vysoký: loni v prvním čtvrtletí požádalo v Německu o azyl 85.000 lidí.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy