Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Blankou projede průměrně 62 tisíc aut denně

Tunel Blanka, kontroverzní zakázka Metrostavu v Praze
Tunel Blanka, kontroverzní zakázka Metrostavu v Praze
Foto: tunelblanka.cz

Praha - Tunelovým komplexem Blanka v Praze za prvních šest měsíců provozu projelo denně v průměru skoro 62 tisíc vozidel.

Jejich počet dál stoupá. Vyplývá to ze statistik, které má ČTK k dispozici. Nejméně řidičů, zhruba 44.000, využilo Blanku v prvním týdnu provozu, nejvíc v polovině letošního března, kdy šestikilometrovým tunelem projelo přes 70.000 aut. Přesná data o provozu budou k dispozici ke konci prvního pololetí tohoto roku.

Problematický tunel Blanka se po řadě odkladů otevřel loni září. Už v polovině října překonal počet aut hranici 60.000 průjezdů a rostl až do poloviny prosince, kdy atakoval hranici 70.000.

O vánočních svátcích a na přelomu roku zaznamenali dispečeři úbytek na 46.500 aut denně. V průběhu ledna provoz znovu nabral na intenzitě a do poloviny března stoupl až nad 70.300 aut, vyplývá z údajů za uplynulých 26 týdnů provozu.

V souvislosti s otevřením stavby klesl provoz v ulici Milady Horákové, Argentinské, Veletržní, na nábřeží Kapitána Jaroše a Nuselském mostě. Naopak provoz se podle údajů z dispečinku zhoršil v ulici Jugoslávských partyzánů, v Patočkově a Holešovičkách. Řidiči také častěji využívají tunel Mrázovka a Strahovský tunel, které na Blanku bezprostředně navazují.

Témata:  Tunel Blanka

Aktuálně se děje

5. května 2024 21:00

EU přidá platformu Voice of Europe na sankční seznam, řekla Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy