Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další neštětí ve Středomoří: U Libye zahynulo přes 200 migrantů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Ženeva - Při ztroskotání dvou lodí u Libye zahynulo nejméně 239 migrantů, uvedla dnes OSN, která se odvolává na svědectví dvou přeživších. Okolnosti neštěstí nicméně nadále zůstávají nejasné.

Mluvčí UNHCR podle agentury Reuters řekla, že informaci o 239 mrtvých potvrdili dva přeživší, kteří se dostali na italský ostrov Lampedusa.

Podle APA se pohřešuje 99 uprchlíků. Tvrdí to 29 zachráněných migrantů, kteří v noci na dnešek dorazili na Lampedusu. Na převrhnuté lodi bylo podle nich asi 140 lidí. Italská pobřežní hlídka hovoří o 12 mrtvých s tím, že po pohřešovaných dále pátrá. Web italské televize RAI zase uvádí, že zachráněno bylo více než 300 uprchlíků.

Podle APA se na záchraně běženců podílelo pět lodí. Jedna z osob měla těžké popáleniny. Přeživší pocházejí ze státu Guinea.

Témata:  uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy