Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Palestina se chtěla stát členem Interpolu, její žádost byla zamítnuta

Palestina
Palestina
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Mezinárodní policejní organizace Interpol dnes v hlasování odmítla žádost Palestiny o členství. Oznámila to izraelská policie a izraelské ministerstvo zahraničí.

Podle nich se izraelské diplomacii podařilo získat většinu členů Interpolu k hlasování proti žádosti, jejímž prostřednictvím chtěli Palestinci získat právo účastnit se schůzek Interpolu.

Palestinci dnešní hlasování, které se konalo na indonéském ostrově Bali, označili za procedurální záležitost. Proti žádosti hlasovalo 62 delegátů, 56 jich bylo pro a 37 se zdrželo, uvedla agentura Reuters.

"Palestinci se znovu pokusili politizovat mezinárodní profesionální organizaci," uvedlo izraelské ministerstvo zahraničí. Palestinský účastník dnešního jednání generálního shromáždění Interpolu Ammár Hidžází řekl, že Interpol bude členství Palestiny znovu projednávat příští rok.

Výkonný výbor Interpolu oznámil, že jmenoval poradce, který má doporučit "přehledný postup s jasnými kritérii pro členství", a že až na základě tohoto posudku se bude rozhodovat o případných nových členech. Má to být až na dalším kongresu, který se bude konat příští rok v Pekingu.

Témata:  Interpol Palestina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy