Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Míří migranti za lepším životem? Nový ukázal, proč skutečně chtějí do Německa

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Institut pro výzkum pracovního trhu (IAB) dnes představil výsledky nového průzkumu mezi uprchlíky. Většina běženců přichází do Německa kvůli strachu z války a drtivá většina jich podporuje demokratické zřízení. Devět z deseti imigrantů nemá žádné znalosti němčiny.

Z průzkumu vyplynulo, že běženci své domovské země opouští kvůli strachu z násilných konfliktů a války (70 procent), pronásledování a dalším politickým motivům (44 procent), životním podmínkám (39 procent), diskriminaci (38 procent), nuceným odvodům (36 procent) a špatné hospodářské situaci (32 procent).

96 procent běžšnců souhlasí s tvrzením, že by v zemi měl fungovat demokratický systém. S tvrzení, že stejná práva pro muže a ženy jsou součástí demokracie, souhlasí 92 procent uprchlíků.

Téměř tři čtvrtiny běženců, kteří přicházejí do spolkové republiky, měly v domovské zemi zaměstnání. 80 procent uprchlíků v zemích svého původu chodilo deset a více let do školy. Více než 90 procent jich ale nemá v době příchodu do spolkové republiky žádné znalosti němčiny.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy