Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Erdogan v ráži: Z podpory teroristů obvinil i Belgii

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Foto: bbm.gov.tr

Ankara - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pokračuje v obviňování evropských zemích z podpory terorismu. Terčem nového verbálního útoku se stala Belgie, která je dle Ankary centrem podporovatelů Strany kurdských pracujících (PKK) a příznivců hnutí duchovního Fethullaha Gülena.

Erdogan dnes také bez dalších podrobností uvedl, že Berlínu předložil důkazy, že organizace z Německa financuje bojovníky PKK.

Turecký prezident, který svou nejnovější kritiku vznesl v Ankaře před cestou do Pákistánu, podobná obvinění o podpoře terorismu adresoval v minulosti i Německu. Před dvěma týdny Erdogan označil tuto zemi za "ráj pro teroristy". Prohlásil mimo jiné, že Německo léta chránilo přívržence PKK, která bojuje v Turecku za samostatný Kurdistán, i krajně levicové strany DHKP-C.

Podobně se minulý týden vyjádřil i turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu. Šéf německé diplomacie Frank-Walter Steinmeier jeho slova odmítl. Extremistické skupiny jako je PKK jsou v Německu zakázané.

Témata:  Recep Tayyip Erdogan Belgie Německo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy