reklama

Vše začalo ve chvíli, kdy se patnáctiletá Katarína pohádala s matkou, která jí nepovolila navštívit svého stejně starého přítele. Dívka se po hádce rozhodla zákaz bojkotovat a odešla k němu, tam si ji ale její matka našla.

"Našli mě v noci. Bylo to drsné, a všechno se to stalo před Denisem a jeho matkou. Znovu jsem utekla," vysvětlila teenagerka na videu, které zveřejnila na sociální síti.

Její přítel Denis Kataríninu matku během ostré hádky postřelil, není však jasné, zda to byl záměr nebo nehoda. Přesto se oba rozhodli uprchnout.

Zamilovaný pár se další tři dny ukrýval před rodiči v domě u města Pskov v severozápadním Rusku. Policie ale oba vypátrala a obklíčila. Pár, který měl k dispozici pistole, pušky, nože i vysílačky se rozhodl bránit, a střílet na policejní dodávku.

Oba věděli, že zašli daleko, a policejní vyjednavači se je snažili přesvědčit, aby se vzdali. Podle portálu thesun.co.uk je ale na videu publikovaném těsně před tragickým koncem slyšet Kateřinu, jak říká: "Nemáme žádné možnosti." Denis dodává: "Pokud se nevzdáme, zemřeme. Ale když se vzdáme, už se nikdy neuvidíme."

Po chvíli obrátili zbraně proti sobě a oba spáchali sebevraždu.

"Dva ozbrojení 15letí teenageři se zabarikádovali v domě ve vesnici Strugij Krasnje. Policejní důstojníci s nimi vyjednávali několik hodin, ale marně. Později teenageři přestali reagovat," dodal policejní mluvčí.