Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předseda Evropského parlamentu Schulz chce kandidovat na německého kancléře

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz chce být novým německým kancléřem. Tvrdí to server listu Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Schulz, o němž se mluví jako o nástupci německého ministra zahraničí Franka-Waltera Steinmeiera, se této funkce ujme jen v případě, že bude zároveň kandidátem na kancléře za sociální demokracii.

Steinmeier v úřadu končí v únoru, kdy by se jako kandidát vládní koalice měl stát německým prezidentem. FAZ se odvolává na informace vládních členů sociální demokracie, strana to jinak oficiálně popřela.

O Schulzovi se jako o možném kandidátovi na kancléře v Německu mluví už několik měsíců. Dosud se ale čekalo na to, jak se k možné vlastní kandidatuře postaví šéf sociální demokracie Sigmar Gabriel, který zatím s rozhodnutím váhá.

Teď ho tedy Schulz, který mezitím usiluje také o to, aby zůstal v čele Evropského parlamentu, nutí k jasnému rozhodnutí.

Témata:  Martin Schulz Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy