Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Charlie Hebdo začne nově vydávat v Německu

Charlie Hebdo
Charlie Hebdo
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Paříž - Satirický časopis Charlie Hebdo se téměř dva roky po útoku na redakci postavil na nohy. Nově začne vydávat v Německu, které se potýká s přívalem muslimských uprchlíků.

Kontroverzní časopis byl podle agentury AP kromě Francie, kde je vydáván, nejlépe přijat i v Německu. Zde proto začne od příštího čtvrtka vycházet v německé verzi.

Německá 16stránková verze časopisu bude od 1. prosince dostupná na celém území Německa za cenu čtyř eur. Vycházet bude v nákladu 200 tisíc kusů a jejím obsahem budou zejména překlady materiálů zveřejněných ve francouzské verzi.

Německé verzi týdeníku bude šéfovat Minka Schneiderová, uvedla agentura DPA. Časopis bude zaměstnávat pět překladatelů, kteří budou pracovat z Frankfurtu nad Mohanem. Charlie Hebdo chce také v budoucnu navázat spolupráci s německými karikaturisty.

Členové redakce jsou pod neustálým policejním dohledem od atentátu ze 7. ledna 2015, kdy v pařížském sídle časopisu dva francouzští džihádisté povraždili 12 lidí včetně osmi karikaturistů a redaktorů.

Útočníci tvrdili, že tak chtěli potrestat Charlie Hebdo za jeho karikatury proroka Mohameda. Nejen podle radikálních muslimů tím list urážel jejich víru.

Témata:  Charlie Hebdo Francie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy