Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Dánové jsou otřeseni. Muž chodí k nim domů a bere jim děti. Vše je nakonec úplně jinak

Přijdou k vám domů a seberou vaše dítě? I tak to chodí v Mali
Přijdou k vám domů a seberou vaše dítě? I tak to chodí v Mali
Foto: YouTube

Kodaň - Situace v Mali se stává kritickou. 15 procent tamních dívek se musí vdát ještě před tím, než dosáhnou 15 let věku. Nikdo se jich většinou na nic neptá a ony samy nemají moc na výběr. Dokáže si takovou situaci Evropa vůbec představit? Teď už ano.

V poslední době se v severských zemích rozšiřuje trend, který nutí tamní obyvatele, aby si hrůzy Blízkého východu a Afriky zažili na vlastní kůži. Není tomu tak dávno, co obchodní dům IKEA v jednom ze svých nákupních středisek zbudoval věrnou repliku syrského bytu a donutil návštěvníky se v něm pohybovat, aby si dokázali představit, jak někteří lidé žijí.

Dánsko na to jde jinak a snaží se ukázat, co se děje v africkém státě Mali. 15 procent dívek je zde donuceno vdát se před dosažením 15 let a jsou doslova odvlečeny z domova. Něco takového si žádný rodič nedokáže představit, a proto se tamní organizace BØRNEfonden (Child & Youth Foundation) rozhodla toto téma Dánům přiblížit.

Nový videospot zachycuje herce Lucase Alexandera, který chodí dům od domu a tvrdí, že zná dceru dotyčných rodičů. Poté, co se s ní setká, rodičům oznámí, že si ji odvede s sebou a že se stanou menželé. Z toho jsou ale rodiče doslova v šoku.

Kampaň vyvolala velké reakce na sociálních sítích a soudě dle některých reakcí si dodnes řada lidí neuvědomovala vážnost situace. Jiní nad videem jen ironicky tipkují.

Témata:  Dánsko Mali děti

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy