reklama

Rockwell poskytl rozhovor ruskému serveru RT. „Trump měl pravdu - Hillary je nepoctivá, nadace Clintonových je nepoctivá, a nemyslím si, že víme o všech penězích, které byly poslány," varoval s tím, že je otázkou, proč jsou vlastně politici tak zkorumpovaní. Německo si podle něj zřejmě myslelo, že si kupuje lepší pozici v budoucí administrativě Clintonové.

Jedním dechem ale dodává, že je rád, že k tomuto odhalení došlo. „A co takhle poslat (peníze) zpět, protože nedostali laskavost, kterou očekávali? Neměli by dát Clintonovi tyto peníze zpět německému lidu? Možná by je mohl použít, aby udržel některé migranty mimo zemi. To by byla příjemná změna," rýpnul si Rockwell.

Darované miliony podle něj byly pokusem nejen ovlivnit budoucí administrativu Clintonové, ale mohlo v tom prý být i něco víc. „Vše, co víme jistě, je, že je to nepoctivé; jedná se o trestný čin proti německému národu, proti americkému lidu. Je to uplácení jednoho politika druhým – z kapes obyčejných lidí," tvrdí publicista s tím, že by se úřady měly postarat, aby se něco takového v budoucnu nemohlo opakovat.

Rockwell si také stěžuje, že jej americký deník Washington Post nazval „agentem ruské propagandy". Média nařkl, že tuto kauzu do značné míry ignorují. Dodává také, že pokud by se něco takového zjistilo u Donalda Trumpa, objevily by se hned ostré články. „Dvojí metr není jen nějaká fráze - jsou to neuvěřitelné dvě tváře povahy amerického politického systému. Vše, co Hillary dělá - bez ohledu na to, jak kriminální a nepoctivého to je a jak lže - je to naprosto v pořádku, není to problém. Pokud se však Trump dívá na někoho křivě, je to hned zločin z nenávisti," zlobí se.