Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Červený kříž žádá o přístup k lidem prchajícím z Halabu, syrská vláda je zavírá do detencí

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Damašek - Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK) jedná se syrskou vládou o získání přístupu k lidem prchajícím z Halabu. Tyto osoby jsou prověřovány či byly zadrženy. Do východní části města nemá organizace přístup od dubna.

Agentuře Reuters to dnes řekl Dominik Stillhart z MVČK. Opoziční aktivisté již ve středu informovali, že syrská vláda zadržela několik set lidí, kteří byli donuceni kvůli bombardování opustit povstalecké části města. Syrská vláda ale zprávu o zatýkání popřela.

"Samozřejmě, že se snažíme získat přístup do těch zařízení, kde jsou lidé prověřováni. V Sýrii máme přístup do celé řady detenčních zařízení," uvedl Stillhart.

"Situace na místě je ale nyní extrémně zmatená. Pro naše týmy není jednoduché dostat se do těchto center. Je to ale součástí dialogu, který vedeme se syrskou vládou, pracujeme na tom, abychom tam získali přístup" dodal.

Témata:  Červený kříž Sýrie uprchlíci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy