Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé se smáli chudému uklízeči, díky tomu zázračně zbohatl

Saúdská Arábie
Saúdská Arábie
Foto: Pixabay

Rijád - Na Instagramu se objevila fotografie uklízeče z Bangladéše, jak zírá do výlohy klenotnictví v Saúdské Arábii. Autor snímku se chudákovi posmíval, čímž mu ale prokázal velkou službu. Bangladéšan po internetové kampani získal sadu zlatých šperků.

Snímek umístil na instagram jeden z uživatelů a přidal k němu posměšný komentář. Ten ale vzbudil příval nesouhlasných reakcí.

Majitel twitterového účtu Ensaniyat vyzval veřejnost, aby pomohla zjistit mužovu totožnost. "Obdržel jsem spoustu telefonátů a vzkazů. Některé byly užitečné, jindy lidé tvrdili, že oni jsou ten uklízeč," uvedl Abdalláh Kahtání.

"Tři hodiny po mém tweetu, který byl sdílen více než 6000krát, jsme ho našli," řekl CNN podnikatel. Uživatelé twitteru podle něj uklízeče jménem Abdul Karím (65) lokalizovali díky odrazu okolí ve výloze.

Lidé se pak začali zajímat, jak muži pomoci. "Někteří chtěli darovat sady zlatých šperků, jiní hotovost, iPody a telefony Samsung Galaxy," řekl Kahtání. Společnost dovážející rýži chtěla muži věnovat několik pytlů. Člen vedení saúdských sportovních televizích kanálů zveřejnil záběry, na nichž si Karím vybírá sadu zlatých šperků.

Témata:  Saúdská Arábie Bangladéš zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.