Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda v Keni: Řidič ztratil kontrolu nad cisternou s plynem, při výbuchu zahynulo 39 lidí

Keňa
Keňa
Foto: U.S. Air Force **www.af.mil**

Nairobi - Při explozi cisterny převážející plyn zahynulo v Keni 39 lidí. Vozu v kopcovitém terénu selhaly brzdy, řidič následně smetl několik aut, která jela před ním. Podle policie bylo zcela zničeno 11 automobilů.

Cisterna přepravovala nebezpečný náklad z metropole Nairobi do města Naivasha. Řidič ztratil nad vozidlem kontrolu a několik aut jedoucích před ním smetl. Plyn poté explodoval.

"To nákladní auto jelo hrozně rychle a řidič po nárazu do zpomalovacích prahů nad vozidlem ztratil kontrolu a začal narážet do protijedoucích aut," popsal svědek Peter Kimani.

Keňský prezident Uhuru Kenyatta událost označil za "mrzuté a zbytečné neštěstí". Řekl také, že 11 z obětí patřilo ke zvláštní jednotce, která poskytuje ochranu významným osobnostem, včetně prezidenta samotného. Co ale dělali na místě nehody, není jasné.

Témata:  Keňa dopravní nehody výbuch

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy