Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oběti zemětřesení v Japonsku rostou, blíží se k padesáti

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto internet

Tokio - Počet obětí dvou zemětřesení, která minulý týden postihla jih Japonska, dál roste. Úřady hlásí již 48 mrtvých, tři lidé se stále pohřešují.

Dalších 11 osob podlehlo zdravotním problémům spojeným katastrofou a následnou evakuací.

Oblast kolem města Kumamoto postihla ve čtvrtek a v sobotu zemětřesení o síle 6,4 a 7,3 stupně, která si vyžádala rovněž 1100 zraněných a evakuaci více než 100.000 lidí. Mnozí z nich si stěžují, že stále nemají dostatek potravin a vody.

Zdroj: YouTube

Zasažený region dál děsí následné otřesy a předpověď silných lijáků na dnešek a čtvrtek, které by mohly způsobit další sesuvy půdy. Právě v sutinách domu zavaleného zeminou našli záchranáři zatím poslední oběť - muže v horské vesnici Minamiaso.

Od čtvrtka napočítali na ostrově Kjúšú již 860 následných otřesů a tisíce lidí v obavách stále přespávají venku či v autech. Lékaři varovali, že dlouhé sezení ve stísněných podmínkách, jako například v automobilu, může vyvolat vznik životu nebezpečných krevních sraženin. Jednapadesátiletá žena tento týden podlehla trombóze a nejméně 12 dalších lidí bylo kvůli krevním sraženinám hospitalizováno, uvedla agentura Reuters.

Témata:  Japonsko zemětřesení zemětřesení v Japonsku

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy