Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mexická senátorka napadena maskovaným gangem. Prý šlo o politicky motivovaný čin, tvrdí

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko City - Mexická senátorka Ana Gabriela Guevara byla převezena do nemocnice poté, co ji napadli neznámí muži po autonehodě poblíž Mexica City. Informuje o tom BBC.

Do mexické političky při její nedělní projížďce na motorce cíleně narazilo auto. Následně ji na zemi maskovaní pachatelé několikrát udeřili do žeber a hlavy.

Samotný útok senátorka a bývalá mexická sprinterka nazvala nechutným a zbabělým. Útočníci ji rovněž vulgárně uráželi. Podle ní se jednalo o politicky motivovaný čin. Bývalá olympionička ohlásila incident okamžitě na policii, která rozjela po pachatelích intenzivní pátrání.

+ que fútbol:Ana Guevara, hospitalizada tras una brutal agresión en Méxicohttps://t.co/O0Fmxt8uj1 pic.twitter.com/QCG3LkAtZ8

— Honduras Soccer (@honsoccer) 13. prosince 2016

 

Násilí na ženách, včetně vysoce postavených v politice, je v Mexiku dlouhodobým a závažným celospolečenských problémem. V Latinské Americe pak v posledních měsících proběhlo několik masových protestů, které vyzývaly úřady k větší ochraně žen ve společnosti.

Témata:  Mexiko krimi

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy