Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež jmenoval dva osobní poradce pro otázky migrace

Papež František
Papež František
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Vatikán - Papež jmenoval dva své osobní poradce pro otázky migrace. Podle rakouské katolické agentury Kathpress jsou jimi kanadský jezuita českého původu Michael Czerny, který se specializuje na dodržování lidských práv, a italský odborník na migraci Fabio Baggio.

Oba mají od 1. ledna působit ve funkci podtajemníků v nově zřízeném vatikánském úřadu pro lidská práva a rozvoj, který hodlá František pro začátek osobně řídit.

Czerny se narodil v Brně, vyrostl v Kanadě a je členem kanadské provincie Tovaryšstva Ježíšova, což je oficiální název jezuitského řádu, z něhož pochází i současný papež. Czerny působil v Africe, kde se zabýval bojem proti AIDS, a ve střední Americe. V roce 2010 se stal členem papežské rady pro lidská práva.

Baggio se věnuje migrační problematice v Latinské Americe, Africe a Asii. Od roku 2000 je vedoucím Ústavu pro otázky migrace na Papežské univerzitě Urbaniana.

Témata:  Papež František migrace

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy