Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko nachystalo odplatu. Neprodlouží akreditaci dvěma českým novinářům

Vladimír Putin, ruský prezident
Vladimír Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová dnes oznámila, že Moskva analogicky odpoví na rozhodnutí českých úřadů neprodloužit akreditaci v Česku dvěma ruským novinářům.

České ministerstvo zahraničí neprodloužilo akreditaci zpravodaji ruské státní agentury RIA Novosti Alexandru Kuranovovi a zpravodaji listu Večerňaja Moskva Vladimiru Sněgirjovovi.

Mluvčí českého velvyslanectví v Moskvě Vladimír Kadlec řekl, že ambasáda nemá žádné další informace. Není tedy zatím jasné, proti komu ani kdy ruská strana odvetné kroky hodlá podniknout.

Jako stálí zpravodajové v Rusku nyní podle Kadlece pracují Miroslav Karas z České televize, Martin Dorazín z Českého rozhlasu a spolupracovník serveru Aktuálně.cz Jiří Just. Podle zdrojů ČTK mají Dorazín a Karas čerstvé ruské akreditace.

Témata:  novináři Rusko Česká republika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy