Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při sebevražedném útoku v Damašku zemřela jedna dívka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Damašek – V syrskou metropolí otřásl výbuch. U jedné z tamních policejních stanic vybuchla nálož. Podle syrské televize Al-Ichbáríja bombu odpálila devítiletá dívka. 

Místní tisk hovoří o jedné mrtvé a třech raněných. Syrská agentura SANA oznámila s odvoláním na policejní zdroj, že nálož vybuchla ve čtvrti Mídán.

To potvrdila také organizace syrských ochránců lidských práv (SOHR). Její šéf Ramí Abdar Rahmán, který je v Británii a o Sýrii informuje prostřednictvím informátorů v Sýrii, sdělil, že explozi nepřežila jedna žena.

Provládní list Al-Vatan na facebooku informoval o „teroristické" akci na policejní stanici v Mídánu. Podle něj při něm zemřela sebevražedná útočnice a tři policisté byli zraněni.

Stanice Al-Ichbáríja dokoncepřinesla záběry na tělo dívky s hlavou zčernalou po explozi. Svědek citovaný agenturou Reuters sdělil, že dívka vstoupila na policejní stanici. Požádala o možnost zajít na toaletu a tam se odpálila.

Témata:  Sýrie sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 12:40

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy