Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skutečný obraz Sýrie: INTERAKTIVNÍ VIDEA, která jste ještě neviděli

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Jen těžko si někdo z nás může představit, jaké hrůzy zažívají obyvatelé Halabu a dalších syrských měst, která jsou pod palbou ze strany povstalců, vládních jednotek nebo extremistů z Islámského státu. Někdy ani fotografie či záznamy nedokáží autenticky zprostředkovat tamní situaci, v tu chvíli přichází na scénu interaktivní videa.

Všechny záběry níže mají jedno společné. Jsou natočeny 360ti stupňovou kamerou, která umožní divákům hýbat s obrazem dle libosti. Jednoduše stačí myší chytnout video a otáčet do stran. Každý sám se tak může pokusit zprostředkovat situaci, která v Sýrii panuje.

Na prvních záběrech jsou viditelné dříve oblíbené turistické destinace. Dnes jsou totálně zdevastované a zejí prázdnotou. Nikdo v nich nebydlí, nikdo do nich nejezdí. Všude jen prach, špína, a pozůstatky bojů.

Další záběry na tom nejsou o mnoho lépe. Centrum města je vylidněné, budovy jsou zničeny a nikde nepotkáte živou duši. Většina lidí utekla, zlomek těch, co zůstali, se bojí vycházet.

Poslední video vypadá podobně jako předchozí, nepochází však ze Sýrie, ale z irácké Fallúdži. Zde jsou vidět bojovníci, kteří se postavili Islámskému státu, ale i ruiny toho, čemu se dříve říkávalo město.

Máte tip na další 360ti stupňová videa ze Sýrie a Iráku? Podělte se o ně s námi v komentářích.

Témata:  Sýrie Irák

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy