Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ozbrojenci z Jordánska prý plánovali rozsáhlejší útoky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Twitter

Ammán - Agentura Reuters s odvoláním na prohlášení jordánského ministerstva vnitra uvedla, že čtyři ozbrojenci, kteří v neděli na jihu Jordánska napadli policejní stanici a zabili devět lidí, měli k dispozici i sebevražedné pásy a další zbraně. To naznačuje, že plánovali spáchat větší útok.

K incidentu došlo ve městě Karak asi 110 kilometrů jižně od Ammánu. Ozbrojenci napadli policejní hlídky, než uprchli na tamější historický hrad a opevnili se v něm. Policie komando postupně likvidovala. Mezi mrtvými byla kanadská turistka, tři další civilisté a pět policejních důstojníků. Dalších nejméně 30 lidí utrpělo zranění.

„Šlo o velkou teroristickou operaci, stále jsme ale ve stádiu zjišťování všech informací, které s ní souvisí," uvedl jordánský ministr vnitra. Ve skrýši útočníků byly objeveny čtyři sebevražedné pásy, munice, automatické zbraně a výbušniny.

Vzhledem k jejich množství se úřady domnívají, že terčem ozbrojenců nebyl jen hrad Karak, ale měli v plánu i další akce. Totožnost útočníků zatím není známa.

Místní úřady zatím nesdělily, zda za útokem, pro Jordánsko nezvyklým, stáli islamisté či zda se jednalo o čin jiných radikálů.

Témata:  Jordánsko terorismus

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy