Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci unesli pracovníky azylového centra. Podřežeme vás, hrozili

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Potenza (Itálie) – Velmi krušné chvíle prožili pracovníci azylového centra v jihoitalském městě Potenza. Tři migranti z Afriky se vzbouřili kvůli údajně špatnému jídlu a nedostatku peněz a lidem, kteří se o ně starali, vyhrožovali zabitím.

Tři afričtí migranti skončili ve vězení poté, co vyhrožovali zabitím pracovníkům azylového centra, po kterých požadovali více hotovosti a zlepšení kvality potravin, které žadatelům o azyl servírují.

Muži, jeden z Nigérie a dva z Gambie, vyvolali malou vzpouru když se obrátili proti dobrovolníkům z centra, kde žili. Informuje o tom server Express.

Podle místních zpráv muži dostávali jídlo, oblečení a jejich denní dávku ve výši asi 100 korun. Ani to ale mužům zřejmě nestačilo. „Pokud nám nedáte více peněz a lepší jídlo, zabijeme vás," vyhrožovali Afričané.

Migranti unesli dva humanitární pracovníky a pohrozili, že podřežou jejich hrdla. Zároveň se pokusili vyvolat nepokoje v celém zařízení. Italské noviny Il Giornale o útoku napsaly: „Mnoho přistěhovalců v těchto centrech tvrdí: potřebujeme více peněz, jídlo, které respektuje náš původ. A více humánní životní podmínky".

„Požadují respekt a lidskost, ale pak hrozí, že popraví ty, kteří se jim snaží pomoci. A nikdo nemluví o práci. A pak se lidé odváží toto vše nazývat integrací," nebral si servítky italský deník.

Itálie praská ve švech, do země přes Středozemní moře připlouvají na vratkých plavidlech běženci z Afriky. Desítky tisíc lidí tak doslova skončily v pasti ve špinavých táborech po celé Itálii. Většina z nich považuje zemi pouze za přestupní uzel na cestě do západní nebo severní Evropy. 

Témata:  Itálie uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy