Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo posílí bezpečnostní opatření na Silvestra. Není nutné, aby lidé nevycházeli z domu, tvrdí primátor

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Spolkový ministr vnitra Thomas de Maiziére dnes oznámil, že Německo zvýší bezpečnostní opatření během letošních silvestrovských oslav. Primátor Berlína Michael Müller vyzval dnes občany k obezřetnosti.

"Když říkám, že si nesmíme nechat zničit náš svobodomyslný život, tak to platí i pro silvestrovské oslavy," dodal ministr v rozhovoru poskytnutém bulvárnímu deníku Bild. Zároveň vyzval Němce, aby byli obezřetní. "Musíme dávat pozor jeden na druhého," řekl. Jen tak se dá podle něj zajistit bezpečnost.

Müller také vybídl občany k obezřetnosti. Zároveň podle něj ale není nutné mít strach. "To by bylo fatální, kdyby se člověk zavřel doma a už nevycházel," poznamenal. K takovému chování podle něj není důvod.

Více bezpečnostních kamer v ulicích kvůli pondělnímu útoku na vánoční trh na náměstí Breitscheidplatz ale berlínská radnice podle radní pro otázky hospodářství Ramony Popové neplánuje.

Zvýšení bezpečnostních opatření v Německu už avizoval také současný předseda konference zemských ministrů vnitra Klaus Bouillon. "Přítomnost policistů (v ulicích) nyní zvýšíme ve všech spolkových zemích a posílíme také ochranu vánočních trhů," uvedl.

Témata:  Berlín policie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy