Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syřanka, která na twitteru informovala o Halabu, se setkala s tureckým prezidentem Erdoganem

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Foto: bbm.gov.tr

Ankara – Turecký prezident Recep Tayyp Erdogan se setkal se sedmiletou Syřankou Banou, která upoutala pozornost široké veřejnosti svými zprávami na twitteru o situaci v Halabu (Aleppu) zmítaném boji. Dívka byla tento týden spolu se svou rodinou evakuována, píše agentura AP.

Fotografii s Erdoganem zveřejnila Bana na svém twitterovém účtu, kde rovněž napsala, že je velmi šťastná. V krátkém videu uvedla, že prezidentovi „děkuje za podporu dětí v Halabu a za to, že jim pomohl dostat se pryč z války."

Very happy to meet with Mr Erdogan. - Bana #Aleppo pic.twitter.com/kXqlGGnjgU

— Bana Alabed (@AlabedBana) 21. prosince 2016

 

Fotografii s Banou a jejími dvěma mladšími sourozenci zveřejnil na twitteru i prezident Erdogan, který je přijal ve svém prezidentském paláci. Ke snímkům dodal komentář, že „Turecko bude obyvatele Sýrie vždy podporovat".

بنتنا من حلب بانة العبد AlabedBana@ أسعدتنا كثيرا حين زارتنا في المجمع الرئاسي برفقة عائلتها. تركيا إلى جانب السوريين دائما. pic.twitter.com/NFdgEaR6vG

— Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) 21. prosince 2016

 

Na twitter dívka píše od září, zveřejňuje tam informace o sobě a svých blízkých, dává tam ale i fotografie a videa. Účet, který jí pomáhá spravovat její matka Fátima, již sleduje přes 355.000 uživatelů.

Tento týden byla Bana spolu se svou rodinou evakuována z obléhané východní části Halabu, ještě předtím ve svých tweetech žádala o pomoc tureckého ministra zahraničí Mevlüta Çavuşoglua i americkou první dámu Michelle Obamovou.

Témata:  Recep Tayyip Erdogan Sýrie Aleppo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy