Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Z kdysi krásného Aleppa jsou ruiny. Asad označil dobytí za vítězství pro Sýrii, Rusko a Írán

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: YouTube

Damašek - Syrský prezident Bašár Asad se dnes sešel s íránskou delegací. Po jednání prohlásil, že dobytí Aleppa je vítězstvím pro Írán a Rusko a také pro Sýrii. Teherán a Moskva podporují režim v Damašku.

Úspěchy na bojišti označil za "základní kroky na cestě ke skoncování s terorismem na celém syrském území a k vytvoření náležitých podmínek pro řešení, jež umožní válku ukončit".

Ruský ministr zahraničí Sergej Šojgu dnes oznámil, že ruské letectvo zlikvidovalo 35.000 bojovníků a pomohlo zabránit zhroucení syrského státu. Šojgu hovořil na setkání nejvyšších vojenských představitelů. Byl tam také prezident Vladimir Putin. "Jsme nyní silnější než jakýkoli potenciální útočník," řekl.

Z východního Halabu jsou evakuováni poslední civilisté a bojovníci. Dosud odešlo z východní části města, která bývala baštou opozice, 34.000 lidí.

Témata:  Bašár Asad Sýrie ruské angažmá v Sýrii

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy