Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Nepálu: Nosorožec vpadl do vesnice, zabil malou holčičku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Káthmandu - O obrovském štěstí může hovořit většina obyvatel nepálské osady Šergandž. V neděli do ní vběhnul rozzuřený nosorožec a začal ohrožovat tamní obyvatele. Řádění mohutného zvířete nepřežila tříletá holčička.

Vzácný jednorohý nosorožec vběhnul do vesnice v Nepálu bez varování a podle zahraničních médií byl zřejmě pořádně podrážděný. V tu chvíli se rozpoutalo doslova peklo, lidé začali ve strachu o svůj život utíkat a křičet. 

Podle serveru The Himalayan Times se za nimi rozzuřené zvíře pustilo a zabilo tříleté děvčátko. Nosorožec také zranil jeho 73letou babičku.

"Vesničané utíkali pryč ze svých obydlí, protože je ohrožoval nosorožec. Začal je honit, ale holčička a starší žena běžely pomalu a staly se terčem útoku," uvedla policie.

Babička dítěte byla s blíže neupřesněnými zraněními hospitalizována v nemocnici v Bharatpur.

Podobné útoky přitom nejsou v Nepálu ničím výjimečné. Před dvěma týdny zabil nosorožec v této oblasti čtyřicetiletého muže. Další útok se odehrál před sedmi dny, kdy nosorožec zabil devětašedesátiletou ženu.

Populace nosorožců je přitom v této zemi poměrně malá. Podle odborníků se v Nepálu nachází zhruba 650 kusů těchto zvířat, jejich počet se ale zvyšuje. Řada lidí tak má čím dál tím větší strach o život.

Témata:  Nepál nosorožci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy