Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Indii sjelo z dráhy letadlo, na palubě bylo 161 lidí

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Nové Dillí - Nechybělo mnoho a na světě by byla další letecká katastrofa. V indickém Goa dnes ráno havarovalo letadlo se 161 lidmi na palubě. Stroj nezvládl odlet a místo toho vyletěl z dráhy a havaroval. Na místě je řada zraněných, úřady však nehlásí žádné oběti.

Podle svědectví z jednoho pasažérů se letadlo začalo při odletu třást, sjelo z dráhy a havarovalo. Indická televize IndiaTV uvedla, že příčina nehody zatím není známá. Pasažéři cestovali z města Goa do Bombaje.

Pasažéři byli okamžitě po nehodě evakuováni. Letecká společnost potvrdila, že několik pasažérů se zranilo. Poslední zprávy hovoří podle serveru SkyNews o 15 zraněných. 

Lidé se zranili během nouzového evakuačního manévru, někteří z nich utrpěli zlomeniny. V jistém okamžiku se totiž trup havarovaného letadla začal naklánět dopředu.

Sedm lidí by mělo být už propuštěno z nemocnice. Další se zranili poté, co z letadla vyskočili na přistávací dráhu.

Témata:  Indie letecké nehody

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy