Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzka zabila násilnického manžela, Hollande ji dal milost

François Hollande, Président de la République française
François Hollande, Président de la République française
Foto: elysee.fr

Paříž - Francouzský prezident François Hollande dnes udělil milost ženě, která před čtyřmi lety zavraždila svého násilnického manžela.

Oznámila to dnes kancelář prezidenta. Jacqueline Sauvageová byla v roce 2014 odsouzena k deseti letům vězení za to, že loveckou puškou zastřelila muže, který ji desítky let tloukl. Odvolací soud loni rozsudek potvrdil.

"Prezident republiky se domnívá, že Sauvageová již nemá být ve vězení, ale u své rodiny," uvedl ve sdělení Elysejský palác. Hollande dnes nařídil, aby byla matka tří dcer okamžitě propuštěna. Právě dcery s pomocí právníků a petice se statisíci podpisů vytrvale bojovaly za osvobození své matky.

"Jsem velmi dojata, je to ohromná radost. Rozbrečela jsme se z toho, je to skvělé. Věřily jsme v to, ale ne úplně," reagovala na oznámení prezidentského úřadu jedna z dcer devětašedesátileté ženy, kterou citoval server deníku Le Monde. Žena je z obce La Selle-sur-le-Bied, která leží asi 100 kilometrů jižně od Paříže.

Témata:  François Hollande Francie ženy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:55

Lavrov se rázně obořil na Izrael. Obhajuje požadavky Íránu

Rusko dalo Izraeli jasně najevo, že Írán "nechce eskalaci" napětí v regionu Blízkého východu. Uvedl to v pátek ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v reakci na noční útoky v Íránu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy