reklama

„Despotický tyran se snaží smrtící jaderný program země dokonat do konce roku 2017," říká bývalý diplomat v Pchjongjangu. Yong-ho nedávno přeběhl do Jižní Koreji a podal znepokojující hlášení, ve kterém varoval před dalšími plány KLDR.

„Pokud bude Kim Čong-un u moci, Severní Korea se svého jaderného programu nikdy nevzdá, byť jsou zemi nabízené obrovské finanční kompenzace, pokud by od jaderného programu upustila," pokračuje Yong-ho. Obává se taky, že Kim Čong-un sáhne v příštím roce k dalším nukleárním testům.

Yong-ho plánuje vstoupit do programu jihokorejské národní bezpečnosti s cílem sesadit diktátora z vedení KLDR. "Bolí mě srdce, když si vzpomenu, kolik mých rodinných příslušníků a spolupracovníků trpí v KLDR," mluví skleslým hlasem Yong-ho.

„Severokorejský režim hnije zevnitř. Nemá vůbec žádnou budoucnost. Jsou jen zaslepení svým fanatismem v budování jaderného programu," uvádí dále. „Kim Čong-un taky neustále dohlíží na svoji armádu. Vtlouká jim do hlav, že musí být připraveni 24 hodin denně k útoku," varuje Yong-ho.