Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Asad vzkazuje Evropě: Přestaňte podporovat teroristy a zrušte sankce

Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad, autor: Fabio Rodrigues Pozzebom / ABr
Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad, autor: Fabio Rodrigues Pozzebom / ABr
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Damašek – Pokud chce Evropa Sýrii pomoci, musí přestat podporovat teroristy, zrušit sankce a uznat, že o řešení situace v zemi mohou rozhodnout pouze sami Syřané, uvedl to dnes syrský prezident BašáAsad.

Asad dnes v Damašku mluvil s delegací poslanců Evropského parlamentu a zástupců ruského zákonodárného. Informovala o tom syrská státní agentura SANA.

Západní představitele Asad také vyzval, aby uznali, že teroristické útoky v jejich zemích jsou následkem špatné evropské politiky. Měli by se také zamyslet nad tím, zda jejich politické kroky jsou v zájmu obyvatel daných států, nebo jsou namířeny proti nim.

Autoritářský prezident naopak ocenil Rusko za to, že chrání nejen bezpečnost Syřanů, ale v konečném důsledku i bezpečnost Rusů a Evropanů.

Právě Moskva je hlavním Asadovým spojencem, zatímco Evropská unie se postavila na stranu umírněné opozice.

Témata:  Bašár Asad Syrská krize Rusko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy