Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silvestr se v Evropě obešel bez vážných indicentů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: News.com.au **www.news.com.au**

Praha - Zpřísněná bezpečnostní opatření kvůli obavám z teroristických útoků dominovala oslavám konce starého a začátku nového roku, které má nejnověji za sebou západní Evropa. K žádným významnějším konfliktům však nedošlo.

Silvestrovské veselí tradičně provázely výpravné ohňostroje mimo jiné v Paříži či v Londýně. Zprávy o výrazných bezpečnostních incidentech se neobjevily, na rozdíl od Turecka, odkud v noci přišla zpráva o střelbě v istanbulské diskotéce údajně nejméně s 35 mrtvými a desítkami zraněných.

V Berlíně se podle agentury DPA na největší německé novoroční party sešly statisíce lidí. Prostor u Braniborské brány policie kontrolovala s pomocí betonových zátarasů, které měly zabránit vjezdu vozidel. Opatření bylo zjevnou reakcí na nedávný útok na berlínský vánoční trh, při kterém útočník s kamionem pozabíjel 12 lidí.

Také Kolín nad Rýnem slavil pod dohledem početného policejního kontingentu, který měl předejít opakování loňských incidentů, při kterých byly v centru města sexuálně obtěžovány stovky žen.

Na pařížské třídě Champs-Elysées se lidé tradičně přišli podívat na ohňostroj navzdory několikastupňovému mrazu. Přístupové cesty přitom úřady kvůli obavám z teroristů blokovaly pomocí betonových zátarasů a vozidel.

Britská metropole nový rok pozdravila pyrotechnickou show na pozadí největšího evropského vyhlídkového kola - 135 metrů vysokého Londýnského oka. Dvanáctiminutový ohňostroj byl mimo jiné připomínkou loni zesnulých popových celebrit - Prince, Davida Bowieho či George Michaela.

Témata:  Silvestr Nový rok Velká Británie Francie Německo

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy