reklama

Střelec v klubu Reina zabil 39 lidí, kteří jsou postupně identifikováni. Zraněno bylo téměř 70 osob, někteří z nich jsou v kritickém stavu. Turecké úřady dopoledne informovaly o nejméně 15 cizincích mezi mrtvými.

Údaje o státní příslušnosti obětí se ale stále liší. Turecká média hovoří konkrétně o sedmi mrtvých saúdskoarabských občanech a čtyřech Iráčanech. Agentura Dogan uvádí, že zahynuli mimo jiné dva Indové, dva Tunisané a jeden Kanaďan, jeden Syřan, jeden Izraelec a jeden Belgičan. Turecké úřady zatím totožnost obětí nepotvrdily.

Státní agentura Anadolu informovala, že jednou z obětí je Turkyně, která v klubu pracovala jako členka ochranky. Devětadvacetiletá Hatice Karcilarová byla matkou tříleté dcery.

Jordánská agentura Petra napsala, že atentát nepřežili tři Jordánci a čtyři byli zraněni. O dvou tuniských obětech informovalo tuniské ministerstvo zahraničí.

Už předtím oznámila Belgie, že zahynul jeden její občan, který měl také turecké občanství. Izraelské ministerstvo zahraničí sdělilo, že při útoku přišla o život devatenáctiletá občanka Izraele, která byla na diskotéce se třemi přáteli; jeden z nich byl zraněn. Tři zraněné má také Francie.

Příbuzní potvrdili, že při útoku zahynuli rovněž dva libanonští občané. Rodina Eliase Vardíního uvedla v rozhovoru s libanonskou televizí, že již byla oficiálně informována o jeho úmrti. Druhou obětí je Hajkal Musálim, řekli jeho příbuzní agentuře Reuters. Libanonská tisková agentura uvedla, že několik Libanonců je i mezi zraněnými.