Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Británii zemřela i druhá z českých dívek (†11), které srazilo auto

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - V britské nemocnici zemřela i druhá z dvojice českých dívek, které v Oldhamu u Manchesteru srazilo na Silvestra auto. Policie už v souvislosti s nehodou zadržela pět mužů.

Dívky spolu v sobotu kolem 19:15 místního času (20:15 SEČ) přecházely ulici, když do nich podle očitých svědků vrazilo rychle jedoucí auto. Hned na místě neštěstí zemřela dvanáctiletá dívka, zatímco její jedenáctiletá sestřenice byla hospitalizována v kritickém stavu.

Sestra 12leté oběti Sylva uvedla, že dívky se držely za ruce, když přecházely za větší skupinou příbuzných a známých, kteří na ně čekali na na chodníku na druhé straně ulice. "Právě poprosila matku o dvě libry a chystala se koupit něco k jídlu. Je těžké uvěřit, že zemřela, byla tak hrozně mladá," řekla 19letá Sylva. S rodinou, v níž měla šest sester a jednoho bratra, přijela dívka podle BBC do Anglie z ČR před osmi lety.

Policie zadržela pět mužů, z nichž po výsleších čtyři ve věku 18, 38, 48 a 59 let skončili ve vazbě. Podezřívá je ze zabití v důsledku nebezpečné jízdy.

Řidič podle policie od nehody ujel, vozidlo posléze odstavil a celá osádka z něj utekla. Jednalo se o modrý vůz typu Peugeot 807, zatímco první zprávy hovořily o černém autu typu Volkswagen Golf.

"Jde o srdceryvný incident, který stál život dvě dívky. Myslíme na jejich rodiny, které jsou pochopitelně zdrceny," dodal podle BBC mluvčí Lee Westhead z policejní jednotky pro vyšetřování vážných dopravních nehod.

Témata:  úmrtí Čechů v zahraničí Velká Británie dopravní nehody policie Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.