Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pět uprchlíků znásilnilo chlapce. Soud se jich zastal

uprchlíci
uprchlíci
Foto: Reprofoto YouTube

Stockholm – Pětice Afghánců, která byla ve Švédsku odsouzena za znásilnění nezletilého chlapce a která si čin dokonce natočila na mobilní telefony, nebude ze země deportována. Důvodem je podle švédských médií fakt, že jejich země je považována za „příliš nebezpečnou“.

Oběť, která je podle informací mladší než 15 let, byla znásilněna v lesích v kraji Uppsala ve Švédsku. Pět afghánských pachatelů v té době bylo ve věku mezi 16 a 17 lety. Chlapec byl zbit a odvlečen do lesa, kde jej nožem ozbrojení migranti znásilňovali více než hodinu.

Tito dospívající útočníci sice byli shledáni vinnými z přitěžujícího znásilnění, ale soudce zároveň odmítl žádost státních zástupců, kteří chtěli, aby byli násilníci deportováni. Podle soudce totiž panuje v jejich vlasti „nebezpečná" situace.

Deník Expressen uvádí, že čtyři z obžalovaných byli odsouzeni k 15 měsícům odnětí svobody, zatímco pátý dostal 13 měsíců. Migrant, který znásilnění natáčel, byl také odsouzen za pořizování dětské pornografie. Obžalovaní přitom mohli obdrželi mnohem delší tresty - až šest let - ale vzhledem ke svému věku a skutečnosti, že nemohou být podmínečně propuštěni, byly jejich tresty drasticky sníženy.

Jeden řekl, jak znal oběť už dříve, prý se pohádali kvůli penezům, a tak se rozhodl, že ho z pomsty znásilní. U soudu také zaznělo, že oběť, která je také z Afghanistánu, byla surově zbita než ji útočníci chytili, zakryli jí ústa a odvlekli do lesa.

Chlapec byl také popliván na a měl na zádech kousance. Útočníci ho po činu zastrašovali a vyhrožovali mu pořízeným videozáznamem. Řekli mu, že ho zveřejní na Facebooku, kdyby něco řekl policii - což stejně udělali předtím, než byli zatčeni.

Obhájce Stefan Wallin, který zastupoval jednoho z obžalovaných, tvrdil, že jeho klient si vůbec nepamatuje, že by u útoku byl. „Nemá žádnou vzpomínku na tyto události z důvodu intoxikace alkoholem," řekl.

Témata:  Švédsko uprchlíci znásilnění

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 14:44

Hamás zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy