Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jamie Oliver doplatil na brexit. Šéfkuchař zavře v Británii šest restaurací

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Dopady brexitu už pocítil také slavný britský šéfkuchař a nositel Řádu britského impéria Jamie Oliver (42). Kvůli horším obchodním podmínkám a klesajícímu kurzu libry zavře ve Spojeném království šest ze svých 42 italských restaurací.

Pět Oliverových restaurací v Anglii a jedna ve Skotsku ukončí provoz v prvním čtvrtletí letošního roku. "Toto je náročný trh a po brexitu jej tlaky a nejistoty učinily ještě komplikovanějším," řekl výkonný ředitel Jamie Oliver Restaurant Group Simon Blagden. Propad hodnoty libry například zvýšil firmě náklady na nákup surovin v Itálii.

Uzavření se dotkne přibližně 120 zaměstnanců, což je méně než pět procent z celkové pracovní síly řetězce. Blagden slíbil, že těmto lidem nabídne jiná místa.

Firma chce s partnerskými subjekty zřídit 22 nových restaurací v zahraničí. V cizině má nyní společnost 36 provozoven.

Témata:  restaurace Brexit

Aktuálně se děje

7. května 2024 18:19

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy