Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí působí problémy v Rusku i na Ukrajině. Sibiřané se smějí, prý jsou zoceleni

Moskva
Moskva
Foto: moscow.ru

Moskva/Kyjev - Velmi nízké teploty dnes ochromily provoz na moskveských letištích Domodědovo a Šeremeťjevo, zrušeno bylo 80 spojů. Náledí a přívaly sněhu komplikují život Ukrajincům.

V centru Moskvy teplota v noci na neděli klesla na minus 28,5 Celsia, v obci Klin severozápadně od Moskvy dokonce na minus 35,9 stupně, píše agentura TASS. Současné teploty jsou podle meteorologů o 12 až 15 stupňů nižší než je pro toto roční období obvyklé.

Ruské úřady doporučují, aby se lidé nezdržovali dlouho venku. Moskvanům třesoucím se zimou se na twitteru posmívají chladem zocelení Sibiřané, zvyklí na teploty okolo minus 50 stupňů.

Na Ukrajině zahynulo pět lidí a 45 se jich zranilo kvůli sněhu a náledí na ulicích a silnicích. Kritická je situace v Oděské, Chersonské, Mykolajivské, Dněpropetrovské a Volyňské oblasti, kde je asi 35 obcí bez elektrického proudu. Podle místní předpovědi má dnes ve střední, na jižní a na severní Ukrajině připadnout množství dalšího sněhu.

Témata:  Moskva mráz Ukrajina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy