Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záplavy v Thajsku: Zemřelo 19 lidí, úřady varují před hladovými krokodýly, kteří utekli ze ZOO

Bangkok
Bangkok
Foto: Pixabay

Bangkok - Záplavy, které sužují jih Thajska, postihly milion lidí. Úřady hlásí už 19 obětí a vydaly varování před krokodýli. Povodně začaly na Nový rok, což je v tamní oblasti neobvyklé.

Thajská policie také varovala obyvatele v provincii Nakchon Sítchammarát před deseti krokodýly, kterým se podařilo utéci z tamní zoologické zahrady. Úřady navíc informovaly, že krokodýli, kteří dosahují délky až pěti metrů, jsou hladoví.

V pátek zachránila policie pět rekreantů, včetně jednoho Němce, ze zatopeného hotelu v provincii Nakchon Sítchammarát. Tamní letiště muselo být kvůli povodním uzavřeno, zatím do pondělka. Na thajském ostrově Samui, který je oblíbenou destinací zahraničních turistů, úřady kvůli velké vodě zakázaly koupání a potápění.

Období dešťů trvá v Thajsku většinou od června do října. V nynější turistické sezoně ale postihly jih Thajska už druhé záplavy. Ty první ze začátku prosince si vyžádaly 35 obětí.

Témata:  Thajsko povodně zvířata

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy